Nohejbalové turnaje

03.10.2023 09:36

Na konci léta se uskutečnily dva nohejbalové turnaje, kterých se zúčastnil i tým borců LaSKu. První z nich, v Pavlovicích, byl pro nás premiéra, druhý, na Veselíčku, tradiční turnaj na závěr sezóny.

Do Pavlovic jsme jeli s mírnou nervozitou, protože jsme vůbec netušili, do čeho jdeme. Tyto lehké obavy však byly velmi rychle rozptýleny. Hřiště perfektní, zázemí a organizace turnaje bez chyby, a k tomu ještě nádherné letní počasí a pozorní hostitelé. Vítězi turnaje se stali Dřeváci z Dřevohostic, a protože ani čtvrté místo našeho týmu nebylo úplným propadákem, odjížděli jsme z Pavlovic s velmi dobrým pocitem a přáním, abychom si tady mohli zase někdy zahrát.

Turnaj na Veselíčku je již kultovní klasika. Tomu odpovídá i počet hrajících týmů (16) a u mnoha z nich i velmi dobrá hra. A protože si ani ty horší týmy nejezdí na Veselíčko jenom zakopat, jsou všechny zápasy hrané s nejvyšším nasazením a snahou o dosažení co nejlepšího výsledku. Za těchto okolností je tedy možné považovat 10. místo týmu LaSK za solidní. Organizace turnaje byla jako vždy velmi dobrá, i když ji zkomplikoval téměř celodenní déšť. Ten udělal v některých okamžicích z asfaltových hřišť vodní plochu a v místech, kde se na povrchu vyskytuje lišejník, i kluziště. O dramatické a někdy i komické situace tedy nebyla nouze. Naštěstí se všechny obešly bez vážnějších zranění a vítězství mohl slavit vynikající tým ze Skoků.